UPS aanschaffen...

Vraag advies alvorens te investeren
Plaats reactie
Loki
lid
Berichten: 68
Lid geworden op: 29 dec 2015, 08:01
QNAP toestellen: TS-451

UPS aanschaffen...

Bericht door Loki » 11 sep 2017, 10:36

Hoi,

ik ben op zoek achter een ups voor mijn qnap nas, ofwel met netwerkaansluiting, of met usb.
Het is de bedoeling dat NAS (Qnap TS-451) uitschakeld bij wegvallen van de netspanning, en deze terug opkomt bij het opnieuw aanwezig zijn van de netspanning.

Over de instellingen op de QNAP heb ik geen vragen, dat vind ik wel ;)
Iemand ervaring met enkele merken, tips? Wat is aan te raden, wat niet?

Udding
lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 07 mar 2012, 18:19
QNAP toestellen: Ts-253pro, Ts-219PII en Ts-119PII

Re: UPS aanschaffen...

Bericht door Udding » 11 sep 2017, 13:12

Heb zelf al een jaar of 4 een APC smart-ups 1000VA in gebruik met usb aansluiting. Wordt ook door de andere nassen in het netwerk herkend. Indertijd voor een prikkie gekocht op Marktplaats en doet het nog steeds met de toen bijgeleverde accu's. Kreng is wèl loodzwaar, ik schat zo'n 20kg.
TS-253PRO, TS-219PII en TS-119PII

Jeroen
lid
Berichten: 321
Lid geworden op: 18 okt 2013, 17:16

Re: UPS aanschaffen...

Bericht door Jeroen » 11 sep 2017, 16:29

Ik denk dat een UPS met netwerkaansluiting wellicht het fijnste is, dan kun je er ook meer apparatuur aan hangen die de voordelen gebruiken ipv alleen de QNAP. Ik heb alleen geen ervaring met QNAP en UPS, "op de zaak" staan er twee gigantische APC installaties, die zijn per stuk 50 kilo (...of meer). Maar daar hangt ook net even wat meer apparatuur achter dan een simpel NASje.

Heb je vaker last van stroomuitval gehad? Ik in mijn huidige woning maar 1 keer, sinds dat ik hier woon (begin 2013). Wil stiekem toch nog wel een UPS hebben, zodat 'ie netjes af kan sluiten. Dus wat dat betreft, +1 op de eerste post. Iemand ervaring met UPS in gebruik met QNAP?

Gebruikersavatar
hansm
lid
Berichten: 475
Lid geworden op: 01 okt 2009, 22:24
QNAP toestellen: 439/651
Locatie: Amstelveen
Contacteer:

Re: UPS aanschaffen...

Bericht door hansm » 11 sep 2017, 18:48

Hier valt wel eens de stroom uit. Heb goede ervaring met de APC UPS. Welke je ook kiest, een UPS is imho een goede investering in nachtrust :-)
Hans van der Meer [TS-651-4G V4.3.3][6-RAID6 WDRED 6TB][APC-UPS][MacOSX Network][TS-439 Pro webserver]

Gebruikersavatar
Gusto
lid
Berichten: 303
Lid geworden op: 05 aug 2012, 10:29
QNAP toestellen: TS-469 Pro
Locatie: Haarlem

Re: UPS aanschaffen...

Bericht door Gusto » 11 sep 2017, 23:37

Hier ook een APC, schakelt prima mijn nas en pc uit , bij stroom storing.
TS-469 Pro - 3 GB RAM (KVR1333D3S8S9/2G) - QTS 4.3.3.0299 Build 20170901 - 4x Hitachi HUA723020ALA640 MK7O - RAID5 - APC Back-UPS ES 550G

Loki
lid
Berichten: 68
Lid geworden op: 29 dec 2015, 08:01
QNAP toestellen: TS-451

Re: UPS aanschaffen...

Bericht door Loki » 12 sep 2017, 07:42

Stroom valt - denk ik - niet zo vaak uit... MAAR hoe kan ik nu weten dat deze snachts niet even is weggevallen, of overdag als ik gaan werken ben?
Alles waar men een uur op kan aflezen is een simpel klokje met batterij...
Dus ja... moest het eens voorvallen... Voorkomen is naar het schijnt nog altijd beter dan genezen.

1 nadeel van netwerk - denk ik - is dat al het netwerkapparatuur ook volledig aan noodstroom moet kunnen hangen dan... Heb momenteel maar 1 NAS. Als er in de toekomst bijkomen, moet deze dan wel op zelfde locatie staan (of 2de ups, maar dan wordt het financieel weer een stuk duurder)...

Gebruikersavatar
petur
Beheerder
Berichten: 7650
Lid geworden op: 11 jun 2009, 23:01
QNAP toestellen: TS-209/119/419/239/439/269/451, NMP-1000/1000P, Qgenie, TAS-268, TBS-453A
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: UPS aanschaffen...

Bericht door petur » 12 sep 2017, 08:45

Je kan dat in de logs van de NAS zien... 'system started' als je het niet verwacht

Gebruikersavatar
hansm
lid
Berichten: 475
Lid geworden op: 01 okt 2009, 22:24
QNAP toestellen: 439/651
Locatie: Amstelveen
Contacteer:

Re: UPS aanschaffen...

Bericht door hansm » 12 sep 2017, 18:45

Je kunt de NAS ook mailtjes laten sturen dat de netspanning is weggevallen en weer opgekomen.
Hans van der Meer [TS-651-4G V4.3.3][6-RAID6 WDRED 6TB][APC-UPS][MacOSX Network][TS-439 Pro webserver]

Loki
lid
Berichten: 68
Lid geworden op: 29 dec 2015, 08:01
QNAP toestellen: TS-451

Re: UPS aanschaffen...

Bericht door Loki » 12 sep 2017, 20:45

hansm schreef:
12 sep 2017, 18:45
Je kunt de NAS ook mailtjes laten sturen dat de netspanning is weggevallen en weer opgekomen.
Dan moet de modem/toegang naar internet ook online zijn he...
Modem en NAS staan op 2 verschillende verdiepen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast