HS-251 niet zichtbaar in netwerk

Hulp nodig?
eagleye
lid
Berichten: 39
Lid geworden op: 12 jun 2015, 22:27
QNAP toestellen: HS215
Locatie: Ribeirão Preto (SP) - Brazilië
Contacteer:

Re: HS-251 niet zichtbaar in netwerk

Bericht door eagleye » 08 aug 2017, 22:32

Dag Peter en Noto,

De instellingen staan zoals jij hierboven aangeeft. Ik heb ook het draadje van Noto. De NAS blijft echter onzichtbaar. Kan het te maken hebben met het gereserveerde IP-adres dat de nas heeft? DCHP loopt op mijn router van xxx.xxx.x.33 tot xxx.xxx.x.199 en het gereserveerde adres van de NAS is xxx.xxx.x.37. Moet ik dat wijzigen en zo ja waar doe ik dat? Ik kan het op de HS-251 niet vinden. Of heeft dat met dit probleem niets te maken.

Groeten,

Joop.

Gebruikersavatar
petur
Beheerder
Berichten: 7566
Lid geworden op: 11 jun 2009, 23:01
QNAP toestellen: TS-209/119/419/239/439/269/451, NMP-1000/1000P, Qgenie, TAS-268, TBS-453A
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: HS-251 niet zichtbaar in netwerk

Bericht door petur » 08 aug 2017, 22:43

als die x-jes gelijk zijn en het adres komt niet dubbel voor, is er geen probleem.

wanneer je NAS een vast IP adres heeft dat binnen de DHCP ligt, dan moet dat via de DHCP gereserveerd zijn (gekoppeld aan het MAC adres)

eagleye
lid
Berichten: 39
Lid geworden op: 12 jun 2015, 22:27
QNAP toestellen: HS215
Locatie: Ribeirão Preto (SP) - Brazilië
Contacteer:

Re: HS-251 niet zichtbaar in netwerk

Bericht door eagleye » 09 aug 2017, 13:25

Hallo Petur,

Zo is het dus geconfigureerd. Gekoppeld aan een MAC adres en niet dubbel binnen de DHCP range. Ik heb een screenshot bijgevoegd en daarop is te zien dat de windows de qnap wel ziet onder Multimedia apparaten en opslag maar niet onder Computer.

Nog even ter aanvulling. In het verleden was de nas wel zichtbaar maar de laatste tijd behoort dat ook tot het verleden. Dat was eigenlijk de directe aanleiding voor mijn vraag.)

Groet,

Joop.
Bijlagen
qnap.jpg

Gebruikersavatar
petur
Beheerder
Berichten: 7566
Lid geworden op: 11 jun 2009, 23:01
QNAP toestellen: TS-209/119/419/239/439/269/451, NMP-1000/1000P, Qgenie, TAS-268, TBS-453A
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: HS-251 niet zichtbaar in netwerk

Bericht door petur » 09 aug 2017, 15:45

Om zeker te zijn: op de PC staat het vinden van andere toestellen aan?
Welke SMB versie heb je op de NAS ingesteld staan? (opnieuw bij geavanceerde instellingen voor Windows Netwerken)

Ik probeer maar redenen te vinden waarom het hier wel goed gaat en bij jou niet

Turbo_112
lid
Berichten: 264
Lid geworden op: 14 aug 2011, 19:42
QNAP toestellen: TS-112 + TS-251

Re: HS-251 niet zichtbaar in netwerk

Bericht door Turbo_112 » 09 aug 2017, 21:47

Is de juiste werkgroepnaam gebruikt ?
In Win10 bij Instellingen --> Systeem --> Info -Organisatie geeft werkgroepnaam aan.
Vul dezelfde naam in bij de Nas bij Netwerk en Bestandsservices -> Win/Mac/NFS -> Microsoft Netwerk -> Werkgroep
Bij geavanceerde opties Lokale Master Browser aanvinken
Hoogste SMB versie staat bij mij op SMB 3.0
BIj Netwerk en Bestandsservices -> Service Detecteren heb ik alleen UPnP aanstaan, Bonjour is uitgeschakeld.

In Win10 bij Instellingen --> Netwerk & Internet --> Netwerkcentrum --> Geavanceerde instellingen voor delen -Netwerkdetectie inschakelen en vinkje zetten bij Schakel het automatisch instellen in van apparaten die met een netwerk zijn verbonden

Succes ermee.

eagleye
lid
Berichten: 39
Lid geworden op: 12 jun 2015, 22:27
QNAP toestellen: HS215
Locatie: Ribeirão Preto (SP) - Brazilië
Contacteer:

Re: HS-251 niet zichtbaar in netwerk

Bericht door eagleye » 11 aug 2017, 15:57

De werkgroepnaam was verschillend en die heb ik aangepast en ook heb ik Local Master Browser aangevinkt. Het probleem lijkt hiermee opgelost. Gisteren en vandaag was de QNAP in het hele netwerk zichtbaar en ik verwacht dat dat dan ook wel zo zal blijven. Ik wil jullie hartelijk danken voor de adviezen en het meedenken.

Groet,

Joop.

Gebruikersavatar
petur
Beheerder
Berichten: 7566
Lid geworden op: 11 jun 2009, 23:01
QNAP toestellen: TS-209/119/419/239/439/269/451, NMP-1000/1000P, Qgenie, TAS-268, TBS-453A
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: HS-251 niet zichtbaar in netwerk

Bericht door petur » 11 aug 2017, 17:02

wow, niet gedacht dat windows over zo iets stoms zou vallen.... maar ja, 't is windows

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast